المكونات:
كيلو جمبري
خضره(بقدونس - شبت - كسبرة )
بصله
2 فص ثوم كبير
ثلث كوب ارز مطحون
ملح وفلفل اسود وشطه وبهارات وكمون وكاري بسيط جدا
بفضل شراء الجمبري طازج و ننظفه في البيت
عن طريق نقع الجمبري في ماء وخل حتى يزيل اي رائحة
الطريقة :
بقص ظهر الجمبري وبخرج السلسله السوداء و المرة ديه قشرته لعمل الكفته وغسلته وسيبته في مصفاه ليصفى الماء
الزائد
حضرت جميع المكونات
بستخدام المالتي كويك او المفرمه نفرم كل المكونات ماعدا الجمبري
نحط نصف مقدار الجمبري بس ونفرمه مع المكونات
وبعد كدة نحط النصف الاخر بس المرة ديه نشغل المفرمة مرة وحدة سريعه عشان نسيب قطع ظاهرة من الجمبري
نغلفة ونسيبه في الثلاجة نصف ساعه عشان تختلط كل المكونات جيدا ويتماسكو ا
نبدا في عمل اصابع الكفته و نغلفها في الدقيق وقليها في الزيت
ممكن ناكل الكفته مقليه او عملها في الصلصة
مكونات الصلصه :
بصله
فص ثوم
عصير 3 طماطم
نصف كوب ماء
معلقة كبيرة معجون طماطم
ملح وفلفل وبهارات
نحمر البصل والثوم في معلقة كبيرة من الزيت ثم نضيف عصير الطماطم والماء ومعجون الطماطم والبهارات ونسيبها تغلي لمدة 5 دقايق
نحط كفته الجمبري اللى قلينيها قبل كدة الى الصلصه ونسيبها 10 دقايق
ثم نحط القليل من الكسبرة الخضرا ونقلب ونسيبها 5 دقايق ونرفعها من على النار
طبق الكفته بالصلصه جاهز ويقدم مع ارز ابيض :D:D:D:D:D:D
كيلو جمبري
خضره(بقدونس - شبت - كسبرة )
بصله
2 فص ثوم كبير
ثلث كوب ارز مطحون
ملح وفلفل اسود وشطه وبهارات وكمون وكاري بسيط جدا
بفضل شراء الجمبري طازج و ننظفه في البيت
عن طريق نقع الجمبري في ماء وخل حتى يزيل اي رائحة
الطريقة :
بقص ظهر الجمبري وبخرج السلسله السوداء و المرة ديه قشرته لعمل الكفته وغسلته وسيبته في مصفاه ليصفى الماء
الزائد
حضرت جميع المكونات
بستخدام المالتي كويك او المفرمه نفرم كل المكونات ماعدا الجمبري
نحط نصف مقدار الجمبري بس ونفرمه مع المكونات
وبعد كدة نحط النصف الاخر بس المرة ديه نشغل المفرمة مرة وحدة سريعه عشان نسيب قطع ظاهرة من الجمبري
نغلفة ونسيبه في الثلاجة نصف ساعه عشان تختلط كل المكونات جيدا ويتماسكو ا
نبدا في عمل اصابع الكفته و نغلفها في الدقيق وقليها في الزيت
ممكن ناكل الكفته مقليه او عملها في الصلصة
مكونات الصلصه :
بصله
فص ثوم
عصير 3 طماطم
نصف كوب ماء
معلقة كبيرة معجون طماطم
ملح وفلفل وبهارات
نحمر البصل والثوم في معلقة كبيرة من الزيت ثم نضيف عصير الطماطم والماء ومعجون الطماطم والبهارات ونسيبها تغلي لمدة 5 دقايق
نحط كفته الجمبري اللى قلينيها قبل كدة الى الصلصه ونسيبها 10 دقايق
ثم نحط القليل من الكسبرة الخضرا ونقلب ونسيبها 5 دقايق ونرفعها من على النار
طبق الكفته بالصلصه جاهز ويقدم مع ارز ابيض :D:D:D:D:D:D